Primaco kao pružatelj logističkih usluga pruža personalizirana i integrirana transportno-logistička rješenja diljem Europe.

Poduzeće je osnovano od strane Angela i Nade Šimić 1990. godine i od tada je postalo jedno od vodećih poduzeća jugoistočne Europe u djelatnosti transporta i otpremništva za sektore poput farmaceutskog i zdravstvenog, prehrambenog i sektora brzo pokvarljive robe, visoke tehnologije i visoko-vrijedne robe. Preuzeto od druge generacije obitelji i profesionalnim menadžmentom, poduzeće je doživjelo solidnu ekspanziju u proteklom desetljeću, vođenu autonomnim rastom i pojedinim strateškim akvizicijama.

Poduzeće generira 14 milijuna EUR prihoda, ima flotu od 95 vozila i preko 170 zaposlenika diljem 13 poslovnica u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Oko 60% poslovanja se odnosi na cestovni transport i 40% na pomorski i zračni transport. 75% poslovanja se odnosi na transport „hladnog lanca“, sa svim uključenim vrstama transporta.

Snaga poduzeća leži u imovinskoj strategiji: vlasnik je transportne flote vozila i IT sustava. To omogućuje zadržati optimalnu kontrolu nad svim strateškim procesima. Poznata karakteristika poduzeća je da se linija donošenja odluka drži što kraćom. Isto omogućuje Primacu brzu reakciju prema promjenjivim zahtjevima klijenata i promjena na međunarodnom tržištu.

UPRAVLJANJE KLIJENTIMA

Primaco svoje klijente smatra, prije svega, partnerima. Shodno pristupu, mi težimo trajnom, čvrstom odnosu i kontinuirano tražimo unapređenje i optimizaciju. Takav primijenjen pristup od početka do kraja, u cilju ima osigurati pojednostavljenje procesa koji se kontinuirano analiziraju, evaluiraju i optimiziraju.

Filozofiju Primaca pokreće naš team motiviranih zaposlenika unutar organizacije, koji angažmanom klijenta smatraju od ključne važnosti. Rezultat takvog pristupa je pouzdanost i čast Primaca kao partnera za sve Vaše logističke aktivnosti. Dokaz tome može se vidjeti u velikom broju dugoročnih odnosa koje smo izgradili s našim trenutnim parnterima.

Primaco je visoko specijalizirano poduzeće u pružanju usluga transporta pod hladnim lancem pod cGDP & TAPA standardima za mnoge globalne kompanije, pritom poštujući stroge standarde,  koji su bazirani na našem internom QMS-u certificiranom od strane ISO-a & IFS-a.

Osim postojećeg izuzetnog iskustva u obavljanju svih vrsta cestovnog, pomorskog i zračnog transporta kroz mrežu vlastitih ureda i partnera, Primaco u vlasništvu posjeduje 95+ vozila koja osiguravaju najbolju moguću kvalitetu & kontrolu tijekom prijevoza osjetljivih i visokovrijednih proizvoda. Primaco
se oslanja na moderne tehnologije poput GPS sustava za praćenje vozila izrađenog unutar kuće, iskustvo u primjeni raznih aktivnih & pasivnih transportnih rješenja uključujući rashladne kontejnere & termo deke, konzultira klijente po svim transportnim segmentima i asistira im u krojenju najboljih, dostupnih rješenja.

Primaco je pouzdan partner visoke kvalitete s četvrtstoljetnim iskustvom u transportu i otpremništvu, te modernom flotom vozila opremljenom prema najvišim standardima.